Honderden euro’s besparen op verzekeringen

Als u op zoek bent naar een voordelige zorgverzekering bestaan er diverse mogelijkheden om honderden euro’s te besparen per jaar. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u alleen de basisverzekering afsluit, of dat u ervoor kiest om het eigen risico te verhogen. Verder is het natuurlijk verstandig om op zoek te gaan naar eventuele dubbele verzekeringen, aangezien u op die manier honderden euro’s per jaar kunt besparen. Met name nu het economisch allemaal wat minder gaat is het van belang om op de kosten te besparen, onder andere met betrekking tot de verzekeringen.

Alleen de basisverzekering

Het is allereerst een goed idee om alleen de basisverzekering af te sluiten, aangezien u er op die manier voor zorgt dat de kosten beperkt blijven. Met name wanneer u relatief weinig zorg nodig heeft is het vaak niet nodig om een aanvullende verzekering af te sluiten. In de basisverzekering zit onder andere het bezoek aan de huisarts of een opname in het ziekenhuis. Daarnaast worden de meeste medicijnen gewoon vergoed. Alleen wanneer u aanvullende zorg nodig heeft voor bepaalde ziekten of een zware blessure is het verstandig om aanvullende dekking af te sluiten. Zo kunt u in veel gevallen een aantal honderden euro’s per jaar besparen.

Eigen risico verhogen

Daarnaast kunt u ervoor kiezen om honderden euro’s op verzekeringen te besparen door het eigen risico dat u heeft te vergroten. In dat geval neemt u als het ware het risico op hogere kosten op u, in ruil voor een lagere premie. De verzekeraar hoeft minder snel uit te keren en gaat daarom akkoord met een lagere premie van uw zijde. U dient er wel rekening mee te houden dat u op deze manier een risico neemt, waardoor het mogelijk is dat u tot maximaal €500 extra in een jaar aan zorgkosten dient te betalen.

Geen dubbele verzekeringen

Tenslotte is het verstandig om goed te kijken naar eventuele dubbele verzekeringen die u heeft lopen, aangezien u op die manier honderden euro’s kunt besparen. Met name de medische kosten in het buitenland zijn bij veel mensen dubbel verzekerd, waardoor dat een interessant onderdeel is. Vaak heeft men zowel een aanvullende dekking binnen de zorgverzekering zitten, als een reisverzekering die de kosten dekt in het geval van een ongeval of ziekte. Uiteraard kunt u flink besparen door in ieder geval een van beide verzekeringsonderdelen op te zeggen, zodat u uiteindelijk voordeliger uit zal zijn.