Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering keert een bepaald geldbedrag uit wanneer de verzekerde komt te overlijden. De uitvaartverzekering lijkt op een levenslange overlijdensrisicoverzekering omdat het bedrag altijd uit wordt gekeerd. Kenmerkend is dat u zelf het bedrag kunt kiezen waarvoor u verzekerd wil zijn. De optie om dit bedrag te laten groeien door winstdeling is bij sommige verzekeraars ook mogelijk. Op deze manier belegd de verzekeraar uw premie in staatsobligaties.
De natura-uitvaartverzekering is ook een optie. Hierbij wordt geen bedrag uitgekeerd door de verzekeraar. Er wordt met de natura-uitvaartverzekering een pakket opgesteld, in samenwerking met de verzekeraar en/of de uitvaartverzorger.

VerzekeraarVoordelenPremie berekenen
Op maat verzekerd op basis van uw eigen wensen
Lokale prijzen in uw uitvaartverzekering
Nuvema vergoedt producten en diensten voor uw uitvaart
Monuta is altijd bereikbaar
verschillende uitvaartverzekeringen beschikbaar
Verzekering online af te sluiten

Meer informatie
Scherpe premie. Vanaf € 1,80 per maand
Verzekerd bedrag is vrij besteedbaar
14 dagen bedenktijd

Meer informatie
Bij DELA betaalt u een eerlijke, lage premie
DELA verzorgt de uitvaart volgens uw wensen
Bieden wij onze dienstverlening vrijwel tegen kostprijs aan

Meer informatie

Natura uitvaartverzekering

In Nederland wordt het meest gebruik gemaakt van een natura-uitvaartverzekering. Met deze uitvaartverzekering wordt uw crematie of begrafenis geregeld door de verzekeraar. Zij keren bij deze vorm van verzekering geen geldbedrag uit en alles wat zij u geven is in natura. Samen met verzekeraar kunt u of uw nabestaanden alles regelen met betrekking tot de plechtigheid. Het is ook mogelijk dat de uitvaart verzorgen een bedrag van verzekering krijgt, zodat de verzekeraar zelf op de achtergrond blijft.
Verzekeraars bepalen zelf wat er precies gedekt wordt door de uitvaartverzekering. Veel verzekeraars dekken bijvoorbeeld niet de grafrechten en de grafsteen of urn worden in veel gevallen ook niet gedekt. Verzekeraars kiezen hiervoor omdat de bedragen van deze producten erg kunnen variëren. Op deze manier kan er geen misbruik gemaakt worden van de vergoeding die door de verzekeraar beschikbaar wordt gesteld.

Medische keuring

Een verzekeraar kan verplicht stellen dat de verzekerde een medische keuring ondergaat. Meestal voldoet een gezondheidsverklaring ook. Verzekeraars dekken zichzelf hiermee in. Wanneer u bijvoorbeeld een ziekte heeft, is de kans op overlijden groter en moet u wellicht meer premie betalen.

Uitvaartverzekering afkopen

Normaal gezien loopt een uitvaartverzekering tot op het moment dat u komt te overlijden. U betaald dus ook premie tot dat u sterft. Het is soms ook mogelijk om de verzekering af te kopen. Van dit bedrag mag de verzekeraar bijvoorbeeld administratiekosten aftrekken. U ontvangt het bedrag niet direct maar alleen wanneer u komt te overlijden wordt het bedrag uitgekeerd.

Voorwaarden


De voorwaarden van een uitvaartverzekering zijn belangrijk om goed door te nemen. Wanneer dit niet gedaan wordt, is het mogelijk dat uw nabestaanden voor financiële verrassingen komen te staan wanneer blijkt dat een aantal zaken niet in het pakket zijn opgenomen. Door verschillende uitvaartverzekering met elkaar te vergelijken, is het mogelijk om de beste uitvaartverzekering tegen de meest gunstige premie af te sluiten.

 

Conclusie


U dient voor uzelf te bepalen welke vorm van uitvaartverzekering het beste bij u past. Wanneer u zo veel mogelijk vrijheid wilt hebben, is een normale uitvaartverzekering de beste optie. Met deze verzekering beslist u of uw nabestaanden zelf wat er precies gedaan wordt tijdens de plechtigheid. De natura-uitvaartverzekering is vaak goedkoper in de premie en biedt een totaalpakket aan. Beide uitvaartverzekeringen hebben voor- en nadelen. Pas echter wel op dat u zich niet dubbel laat verzekeren, want dat zou zonde zijn omdat u dan te veel premie betaald.