Overstappen van verzekering of niet?

Wilt u overstappen van verzekering, of denkt u dat dit niet nodig is? Aan de hand van de onderstaande stappen kunt u eenvoudig bepalen over het verstandig is om over te stappen naar een andere polis. Werk de stappen stuk voor stuk af en zorg er op die manier voor dat u voor zichzelf kunt bepalen of het een goed idee is online te vergelijken. U kunt eenvoudig overstappen van verzekering, door simpelweg een nieuwe verzekeraar te zoeken en daar een polis af te sluiten.

Wat is uw verzekeringsbehoefte?

Het is allereerst van belang om goed naar uw verzekeringsbehoefte te kijken, wanneer u nadenkt over het overstappen van verzekering. Ga na in hoeverre u een bepaalde aanvullende dekking binnen uw zorgverzekering nodig heeft, of u gebruik wilt maken van rechtsbijstandsdekking binnen uw autoverzekering. Wilt u daarnaast een WA, WA beperkt casco of zelfs volledig casco dekking afsluiten en heeft u meer aan een doorlopende of een kortlopende reisverzekering? Stel uw eigen verzekeringsbehoeften samen, om op basis daarvan te bepalen of het verstandig is om over te stappen van verzekering. Uiteraard dient u daarvoor ook de volgende stap te doorlopen.

Uw huidige dekking bekijken

Op het moment dat u uw behoeften met betrekking tot verzekeringen kent kunt u kijken naar de polissen die u op dit moment heeft lopen. Wijken die af van de dekking die u wenst? Dan is het van belang om actie te ondernemen. Probeer uw huidige polissen aan te passen, of ga online op zoek naar andere verzekeraars die u hierbij wellicht van dienst kunnen zijn. U kunt bepalen om over te stappen van verzekering of niet door goed te kijken naar de verschillen tussen uw huidige dekking en de dekking die u wenst. Kunt u dit bij uw huidige verzekeraar onvoldoende aanpassen of is er prijsvoordeel mogelijk? Stap dan over.

Uw huidige premie vergelijken

Om het mogelijke prijsvoordeel te ontdekken is het verstandig om uw huidige verzekeringen te vergelijken met nieuwe dekkingen die u bij andere verzekeraars af kunt sluiten. U kunt overstappen van verzekering of niet door goed te kijken naar de alternatieven die er beschikbaar zijn. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een website als Independer.nl, aangezien u daar de mogelijkheid heeft om eenvoudig verzekeringen op een rij te zetten. Komt er een andere verzekeraar naar voren die qua dekking beter bij u past of een vergelijkbare dekking aanbiedt tegen een scherpere premie? Dan is het verstandig om over te stappen en te gaan profiteren van dit voordeel.

Overstappen van verzekering

Wilt u daadwerkelijk overstappen van verzekering? Dan is de kans groot dat u daar zelf maar weinig voor hoeft te doen. Neem contact op met uw nieuwe verzekeraar en vraag daar naar de stappen die u dient te ondernemen. Sluit u een verzekering af via Independer? Dan zal men het papierwerk over het algemeen uit handen nemen, zodat u daar geen omkijken naar heeft. Zo kunt u overstappen van verzekering of niet, op basis van de mogelijkheden die er bestaan met betrekking tot uw huidige polis(sen).