Huisdierenverzekering

Huisdierenverzekering

Voor iedereen in Nederland is het verplicht om een zorgverzekering te hebben. Tegenwoordig kunt u niet alleen uzelf verzekeren, maar ook uw huisdier. Huisdieren spelen vaak een belangrijke rol in het leven van mensen. Wanneer een huisdier ziek of gewond is, kan een huisdierenverzekering een echte uitkomst bieden. Dierenverzekeringen zijn er voor verschillende dieren. Echter zijn het honden, katten en konijnen waar de meeste verzekeringen voor worden afgesloten. Bij een dierenverzekering dient er echter wel rekening gehouden te worden met een aantal feiten. Hoe zwaarder het dier is, des te duurder verzekering wordt. Dit geldt ook voor de leeftijd van het dier. Naarmate de leeftijd hoger word, moet er vaak meer maandelijkse premie betaald worden.

VerzekeraarVoordelenOfferte
Vrije keus van uw dierenarts
U kunt alle rassen honden en katten verzekeren
Ontvang een Zooplus cadeaubon van € 25

Meer informatie
U kunt ook kiezen voor Huisdier & Zorg 50%
Gratis advertentie bij vermissing
Altijd verzekerd bij een ongeluk, ook op vakantie

Meer informatie
Gratis advertentie bij vermissing
Chippen is meeverzekerd
Huisdierenverzekering voor elk ras

Meer informatie
Niet meer zelf de nota voorschieten
Vrije dierenartskeuze
Korting bij meerdere huisdieren

Meer informatie

Wat dekt een huisdierenverzekering?

Het is per huisdierenverzekering verschillend wat er precies gedekt wordt. Het is belangrijk om dit van tevoren goed uit te zoeken. Het kan zomaar gebeuren uw huisdeur iets oploopt waarvoor u niet verzekerd bent. Want ook de kosten voor de verzorging van dieren kunnen erg hoog zijn. Ook is het belangrijk om na te gaan of u bij uw huisdierenverzekering te maken heeft met een eigen risico. Bij sterilisatie of castratie wordt bijvoorbeeld vaak maar de helft van de kosten vergoed.
Meestal maken verzekeraars gebruik van een basis huisdierenverzekering en aanvullende verzekeringen. Onder de basisverzekering vallen vaak dingen zoals geneesmiddelen, medische opnames en onderzoeken. Bij aanvullende verzekeringen kunt u denken aan vergoedingen voor crematie, begrafenis of sterilisatie en castratie.

Identificatiechip

Veel verzekeraars stellen als eis bij een dierenverzekering, dat er een identificatiechip geplaatst wordt bij uw huisdier. Deze kosten worden vrijwel altijd vergoed door de verzekeraar zelf en het gaat hierbij om een eenvoudige ingreep. Meestal hoeft uw huisdier op het moment van het afsluiten van een verzekering nog niet gechipt te zijn.

Declaratie

De zorgkosten kunnen snel oplopen wanneer uw huisdier iets mankeert. Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om de claim direct door te sturen. Andere verzekeraars stellen verplicht dat u zelf de kosten voorschiet. Omdat het kan gaan om duizenden euro’s, is het belangrijk om voor uzelf uit te maken of u de eventuele kosten altijd kunt voorschieten. Wanneer dat niet het geval is, kunt u beter op zoek gaan naar een verzekeraar die zelf het bedrag betaald.
Ook hanteren de meeste verzekeraars een maximale vergoeding per verzekeringsjaar. In sommige gevallen kan het dus verstandig zijn om een medische ingreep, wanneer deze even kan wachten, te plaatsen in het volgende jaar. Zo voorkomt u dat u zelf veel geld moet betalen voor deze medische ingreep.

Premie en voorwaarden

Zoals hierboven al kon lezen, verschilt de premie per dier, leeftijd en gewicht. Een jonge pup verzekeren is dus vele malen goedkoper dan een grote volwassen rottweiler. Vaak kunt u op internet eenvoudig berekenen hoeveel u moet betalen door middel van het invoeren van een aantal gegevens. Wanneer uw huisdier ouder wordt gaat de premie meestal met een aantal procent omhoog.
Wanneer u een huisdierenverzekering wil afsluiten moet u altijd goed de voorwaarden lezen. Deze kunnen soms wat vaag zijn en u doet er verstandig aan om navraag te doen bij de verzekeraar wanneer u iets niet begrijpt. Voordat u het weet, zit u anders vast aan een verzekering waar u niets aan heeft.

Conclusie

Natuurlijk wilt u uw huisdier niet verliezen omdat de medische kosten voor het behandelen te hoog zijn. Met een huisdierenverzekering voorkomt u dit en is uw huisdier altijd verzekerd van de medische zorg die nodig is om het dier optimaal gezond te houden.