Verzekering voor studenten

Wil je een verzekering voor studenten afsluiten, bijvoorbeeld omdat je op zoek bent naar een voordelige verzekering? Als student heb je andere behoeften dan een volwassene met een eigen woning en wellicht al een paar kinderen, waardoor het verstandig is om op zoek te gaan naar een speciale polis. Sluit bijvoorbeeld een zorgverzekering voor studenten af, ga op zoek naar een voordelige autoverzekering of kies de speciale inboedelverzekering. In alle gevallen is de verzekering voor studenten een voordelige keuze en kies je aan de andere kant toch voor een uitstekende dekking.

Zorgverzekering voor studenten

De zorgverzekering voor studenten zorgt er bijvoorbeeld voor dat je dekking krijgt tegen een aantal belangrijke zaken als fysiotherapie, maar dat je aan de andere kant niet betaalt voor zaken die vooral ouderen aangaan. Verder heb je de mogelijkheid om een vrijwillig eigen risico af te sluiten, aangezien studenten over het algemeen veel minder zorg nodig hebben dan een aantal andere leeftijdsgroepen in Nederland. Sluit op die manier een zorgverzekering voor studenten af, waarmee je ervoor zorgt dat je de zorgtoeslag kunt gebruiken om je verzekering te betalen, wellicht naast een paar euro’s uit je eigen zak.

Autoverzekering voor studenten

Heb je een eigen auto als student? Dan is het slim om een autoverzekering voor studenten af te sluiten. Verzekeraars rekenen over het algemeen een hogere premie voor jongeren tot 24 jaar, aangezien zij een groter risico betekenen dan de rest van de automobilisten. Dat lijkt het misschien aantrekkelijk te maken om de verzekering op naam van je ouders te zetten. Dit is niet toegestaan en bovendien niet verstandig. Het is veel slimmer om een autoverzekering voor studenten af te sluiten, waarmee je ervoor zorgt dat je tegen een scherpe premie een goede dekking ontvangt, zodat je bovendien schadevrije jaren op kunt gaan bouwen.

Inboedelverzekering voor studenten

Zorg er ten derde voor dat je een inboedelverzekering voor studenten afsluit, op het moment dat je op kamers gaat. Je hebt waarschijnlijk zelf al een aantal spullen, maar de waarde daarvan zal niet in verhouding staan tot wat een gemiddeld gezin heeft staan. Het is daarom niet nodig om een dure inboedelverzekering af te sluiten. Houd er rekening mee dat je in bepaalde gevallen zal vallen onder de verzekering van je ouders. Uiteraard hoef je dan geen aparte inboedelverzekering voor studenten af te sluiten, waardoor je nog meer kunt besparen op de totale premie die je aan verzekeringen betaalt.