Inboedelverzekering

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering dekt schade die opgelopen wordt aan de inboedel, wat ook wel huisraad wordt genoemd. Deze in de verzekering wordt beschouwd als een schadeverzekering en valt onder de noemer brandverzekeringen. De inboedelverzekeringen van diverse verzekeraars lijken vaak veel op elkaar. Vaak gaat het om inhoudelijk kleine veranderingen zoals de hoogte van de dekking en premie.

Wat valt onder de inboelverzekering

Onder de inboedel vallen alle roerende zaken die tot een huishouden behoren. Niet alleen materiële zaken vallen hieronder. Huisdieren zijn namelijk ook gedekt aangezien deze ook tot de inboedel behoren. Dit geldt ook voor (brom)fietsen, aanhangwagens, vaartuigen en accessoires van motorrijtuigen. De accessoires zijn vaak wel voorzien van een maximale dekking.
Er zijn ook een aantal zaken die niet tot de inboedel behoren. Hierbij kan gedacht worden aan geld en geldwaardig papier en alles wat voor de (industriële)handel bestemd is. Alle motorrijtuigen zijn overigens ook uitgesloten van de inboedelverzekering, met uitzondering van bromfietsen.

VerzekeraarVoordelenOfferte
Nooit voor een te laag bedrag verzekerd
Bij schade/diefstal krijgt u het volledige schadebedrag uitgekeerd
Direct schadeherstel: één telefoontje en alles wordt geregeld

Zelfs tijdens je verhuizing of in de opslag verzekerd
Geen lijsten bijhouden van je spullen
Alles zelf online regelen

Gegarandeerd tot maar liefst € 100.000,-.
Schade veroorzaakt door vandalisme is gedekt
Bij schade belt u 7 dagen per week onze 24-uurs Schadeservice

Kiezen tussen twee verzekeringen: Super en Superieur
U bent gegarandeerd nooit onderverzekerd
Complete dekking tegen een scherpe premie

Nooit onderverzekerd, geen inboedelmeters nodig
Glasschade gratis meeverzekerd
U kunt elke dag de verzekering opzeggen

Verzekerd tijdens verhuizing
Garantie tegen onderzekering
Garantie dat uw spullen nooit onderverzekerd zijn

Geen administratie- en poliskosten
15% Geen eigen risico bij herstel
Dagelijks opzegbaar

Bespaar flink op uw kosten met Zekur
Voor studenten, singles en duo's
De ideale bundel voor elke woonsituatie

Varianten


De meeste verzekeraars bieden twee varianten van inboedelverzekeringen aan. De extra uitgebreide inboedelverzekering is de meest voorkomende wordt ook gezien als de standaard dekking. De verschillen van deze verzekering zijn vaak klein. Bij de all-risk inboedelverzekering, bent u verzekerd van al het onheilbod van buitenaf komt. Hierbij kunt u denken aan storm of blikseminslag.

 

Wat is de inboedel verzekerd?


Uw inboedel is op een groot aantal plaatsen verzekerd. Verzekeraars maken echter wel onderscheid tussen in de woning, in toegankelijke ruimtes zoals trappenhuizen, onder afdaken, op balkons of in een tuin, in andere gebouwen (wel binnen Nederland) en op alle overige plaatsen.
De inboedel is altijd verzekerd zolang deze binnen uw privé ruimtes staat. Dit geldt ook voor trappenhuizen, ook wanneer deze voor derden vrij toegankelijk zijn. Aan de buitenkant van uw woning is uw inboedel ook verzekerd. Hierbij kunt u denken aan schade aan een schotel of rolluiken. Vandalisme en diefstal zijn echter vaak uitgesloten van dekking.
Wanneer iets uit uw inboedel is geplaatst onder een afdak, op een balkon of in een tuin, dan is deze gewoon verzekerd. Veel zaken, behalve wasgoed en tuinmeubilair, zijn niet verzekerd tegen zaken als diefstal, neerslag, storm en vandalisme.
Wanneer uw inboedel zich (deels) bevindt in een ander gebouw in Nederland, dan bent u daarvoor verzekerd. Wanneer er iets gestolen is, dient er wel sprake te zijn van inbraak.
Bij inboedel op andere plaatsen kan gedacht worden aan uw auto. Wanneer iets uit uw auto gestolen wordt, kunt u hier voor een vergoeding krijgen. Verzekeraars stellen vaak wel verplicht dat de gestolen goederen vanaf buitenaf niet zichtbaar waren en dat de auto goed op slot stond.

 

Verzekerd bedrag


De hoogte van het verzekerd bedrag van uw inboedelverzekering, kunt u zelf vaststellen. Deze verzekerde som bestaat uit de hoogte van het verzekerde bedrag, de maximumvergoeding bij schade in de premie die betaalt dient te worden. Mijn inboedelverzekering wordt altijd is de nieuwwaarde verzekerd. Dit geldt echter alleen wanneer de huidige waarde nog boven de 40% van de nieuwwaarde ligt.

 

Conclusie


De premie van een inboedelverzekering kan veel verschillen per verzekeraar. Daarnaast hanteren alle verzekeraars andere voorwaarden, waardoor het voor u belangrijk is om verschillende inboedelverzekering met elkaar te vergelijken. Op deze manier is het voor u mogelijk om de beste inboedelverzekering tegen de meest voordelige prijs af te sluiten.