Bootverzekering

Bootverzekering vergelijken

Met een bootverzekering is de eigenaar van een vaartuig verzekerd tegen schade die veroorzaakt wordt tijdens het varen. Wanneer u bijvoorbeeld met uw boot tegen een andere boot vaart, bent u gedekt voor deze schade. Het is belangrijk om te weten dat een bootverzekering voor bijna alle boten verplicht is. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen. Kleine, niet gemotoriseerde boten zoals roeiboten en kajakken hoeven niet verzekerd te worden.

VerzekeraarVoordelenOfferte
Aanschafwaarderegeling bij totaal verlies
Inboedel en ongevallen gratis meeverzekerd
Unieke aanvullende verzekering Pechhulp

Tot 40% no-claim korting
5% ANWB ledenvoordeel
Geen eigen risico voor boten tot € 50.000

Uitgebreide dekking
24 uur per dag hulp
Scherpe premie

Soorten bootverzekeringen

De minimale verzekering die u dient af te sluiten op een boot is de wettelijke aansprakelijkheid. Met deze verzekering wordt schade gedekt die u veroorzaakt aan anderen. Schade aan eigen boot wordt met deze bootverzekering niet gedekt.
Wanneer u schade aan eigen boot wel verzekerd wilt hebben, kunt u beter kiezen voor een meer uitgebreide bootverzekering. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor wettelijke aansprakelijkheid inclusief beperkt casco, wordt schade aan uw eigen boot ook verzekerd. Op deze manier zorgt u ervoor dat schade vergoedt wordt aan beide kanten.
Indien u nog een stapje verder wilt gaan kunt u kiezen voor een allrisk bootverzekering. Deze verzekering wordt ook wel wettelijke aansprakelijkheid met volledig casco genoemd. Deze bootverzekering zorgt voor extra dekking, ook voor schade van buitenaf. Wanneer uw boot bijvoorbeeld schade oploopt tijdens een hagelbui kunt u de schade verhalen op uw allrisk bootverzekering. Het is echter wel belangrijk om te weten dat slijtage bij deze bootverzekering niet gedekt wordt. Ook schade die opzettelijk is aangebracht zal door de deze bootverzekering niet gedekt worden.

Brand en diefstal

Wanneer u beperkt of volledig casco afsluit, kan dit een hoop extra geld kosten. Een alternatief kan zijn om uw boot met wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren, inclusief een brand en diefstalverzekering. Op deze manier is uw boot ook verzekerd tegen diefstal en brand. Het voordeel hiervan, is dat zelfontbranding en het ontploffen van uw boot bij de meeste verzekeraars in de dekking is opgenomen.

Beste bootverzekering

U moet voor uzelf nagaan wat de beste bootverzekering voor u is. De afweging die u moet maken ligt op het gebied van kosten en dekking. Vaak is het zo dat bij een hogere premie, ook meer dekking geboden wordt.