Reisverzekering

Online reisverzekering

Een reisverzekering is een verzekering die schade dekt tijdens vakanties en reizen. Deze verzekering valt onder de noemer schadeverzekeringen en is niet verplicht wanneer u op reis gaat. Het is echter wel aan te raden om een reisverzekering af te sluiten omdat u op deze manier verzekerd bent van een zorgeloze vakantie. Kortweg zijn er twee verschillende soorten reisverzekering. De kortlopende reisverzekering en de doorlopende reisverzekering. Beide verzekeringen hebben hun eigen voor- en nadelen. Daarnaast is het ook mogelijk om diverse speciale reisverzekeringen af te sluiten, die zijn toegespitst op bijvoorbeeld wintersportvakanties. Voor de reisverzekering dient natuurlijk een premie betaald te worden die varieert per verzekering en verzekeraar.

VerzekeraarVoordelenVanaf prijs per dagOfferte
Na afsluiten 6% shopkorting
10% korting op by Meditel
Persoonlijke hulpservice
Doorlopend € 3
Kortlopend € 0.60

kinderen tot vijf jaar gratis
Altijd verzekerd
Hulp bij ziekte
Doorlopend € nb
Kortlopend € nb

Snelle schadeafhandeling
Geen winstoogmerk
Tot 15% premiekorting
Doorlopend € 1.92
Kortlopend € nb

Online opzegbrieven
Geen eigen risico
24/7 direct hulp
Doorlopend: € nb
Kortlopend: € nb

Kinderen tot 5 gratis
Gratis cadeaucard € 20
Gratis Hulp ANWB
Doorlopend€ 1.24
Kortlopend € nb

Wintersport verzekerd
Hele wereld geldig
Scherpe premies
Doorlopend € nb
Kortlopend € nb

Kinderen tot 5 gratis
Zeer scherpe premie
Consumenten Beste koop
Doorlopend € 0,05
Kortlopend € nb

Consumentenbond 2012
Kinderen meeverzekerd
Voor alle reizen
Doorlopend € 0,05
Kortlopend € nb

Doorlopende reisverzekering

Wanneer u vaak of een langere periode op vakantie gaat, kan het afsluiten van een doorlopende reisverzekering een betere optie zijn. Relatief gezien zult u dan minder premie betalen dan bij het afsluiten van meerdere kortlopende reisverzekering. Omdat u dan een jaar lang verzekerd bent, kunt u ook op vakantie gaan wanneer dit niet gepland is. U bent namelijk gewoon verzekerd en u hoeft niet te melden aan uw verzekeraar dat u op vakantie gaat.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is perfect geschikt voor personen die niet vaak op vakantie of op reis gaan. Wanneer u bijvoorbeeld maar één keer per jaar een week op reis gaat, is het niet verstandig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Voor slechts enkele euro’s bent u met een kortlopende reisverzekering goed verzekerd. Ook bij twee korte vakanties is het vaak nog steeds voordeliger om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. De dekking van deze reisverzekering gaat in op het moment dat u vertrekt en loopt tot en met het moment dat u weer thuis bent.

Annuleringsverzekering

Bij lange en dure reizen kan het aan te raden zijn om een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze vorm van reisverzekering biedt dekking voor annuleringskosten en vergoed eventueel een deel van de vakantie. Dit wordt echter alleen maar gedaan wanneer er iets gebeurt dat in de voorwaarden is opgenomen. Wanneer u de vakantie simpelweg geannuleerd zonder geldige reden, krijgt u niets uitbetaald van de annuleringsverzekering.

Zelf samenstellen


De meeste verzekeraars bieden u de mogelijkheid om zelf te kiezen waar u voor verzekerd wilt zijn. Wanneer u bijvoorbeeld een kortlopende reisverzekering afsluit voor een stedentrip naar Barcelona, is het niet nodig om werelddekking of wintersportdekking af te sluiten. Op deze manier wordt de verzekering voor u zo aantrekkelijk mogelijk en betaald u nooit teveel geld. Ook bij doorlopende reisverzekeringen is het vaak mogelijk om zelf uw pakket samen te stellen. Op de lange termijn kan het echter lastig zijn, omdat u bijvoorbeeld nog niet weet of u op wintersport gaat. Meestal is het daarom mogelijk om eventuele wintersportdekking op een later tijdstip extra af te sluiten.

 

Dekking


De dekking van uw reisverzekering kan per verzekeraar erg veel verschillen. Zo krijgt u bij de ene verzekeraar bijvoorbeeld uw bagage vergoedt tot aan 2.000 euro, terwijl een andere verzekeraar u 3.000 geeft wanneer er iets gebeurd met uw spullen. Voordat u dus een reisverzekering afsluit, is het altijd belangrijk om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Een lage premie is natuurlijk erg fijn, maar goede voorwaarden zijn eigenlijk belangrijker. Soms moet je bijvoorbeeld ook een eigen risico van 50 euro betalen wanneer er iets met uw bagage gebeurt. Daarnaast zijn sommige activiteiten uitgesloten van dekking. Wanneer u bijvoorbeeld extreme sporten gaat beoefenen, kan het zijn dat een verzekeraar geen schade dekt.

 

Diefstal


Toeristen worden vaak beroofd of bestolen van hun spullen. De reisverzekering dekt deze schade gelukkig wel, maar dit doen zij meestal niet zonder aangiftebewijs en aankoopbon. Wanneer u van uw spullen bent bestolen, is het dus erg belangrijk om zo snel mogelijk aangifte te doen bij het politiebureau. Zorg er ook voor dat u de aankoopbon kunt overleggen zodat de verzekeraar zeker weet dat u dit product ook echt gekocht heeft.

 

Conclusie


Een reisverzekering afsluiten kan eenvoudig via het internet gedaan worden, maar het is handig om van tevoren eerst beslissen of u gaat voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Vergelijk de verschillende verzekeraars zodat u niet teveel betaald, maar lees ook altijd de voorwaarden goed door. Met het afsluiten van de juiste reisverzekering kunt u met een gerust hart op vakantie.