Wat is een levensverzekering?

De levensverzekering vormt een bekende naam binnen ons financiële landschap, maar wat is het precies, wie kan er gebruik van maken en hoe zorgt u ervoor dat u een geschikte polis af kunt sluiten? De levensverzekering is er vooral om vermogen voor later op te bouwen. Dat is een prettig gegeven op het moment dat u later de kinderen of kleinkinderen wat extra wilt kunnen bieden, maar het is pure noodzaak op het moment dat u ontslagen wordt, of u een pensioengat heeft. Wat dat betreft bestaan er verschillende doelen en is het verstandig om het daar over te hebben met een financieel adviseur.

Vermogen voor later

De levensverzekering biedt u de mogelijkheid om vermogen voor later op te bouwen. U kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat u zelf later wat meer te besteden heeft, maar de levensverzekering is er ook goed voor geschikt om uit te laten keren bij overlijden. U kunt de levensverzekering op twee verschillende manieren ‘vullen’. Het is mogelijk om een maandelijkse premie te betalen en op die manier kapitaal op te bouwen, maar u kunt er ook voor kiezen om eenmalig een inleg te doen. Vervolgens kunt u het kapitaal uit de levensverzekering in 1x uit laten keren, of dit in een aantal termijn te laten doen, bijvoorbeeld om een pensioengat op te vullen.

Wanneer sluit ik een levensverzekering af?

De levensverzekering is er in principe voor iedereen die vermogen op wenst te bouwen, op ieder gewenst moment. Bent u zelf van plan om wat kapitaal op te bouwen voor later, of wilt u er graag voor zorgen dat de kinderen kunnen studeren? Het is in die gevallen verstandig om een levensverzekering te overwegen en wellicht direct online af te sluiten. U kunt ervoor zorgen dat uw nabestaanden voldoende geld tot hun beschikking hebben als u komt te overlijden, of u kunt uw eigen oude dag veiligstellen.

Advies inwinnen

Het is met betrekking tot de levensverzekering verstandig om advies in te winnen bij een financieel adviseur. U zorgt er op die manier voor dat u de voor- en nadelen van de verzekering goed op een rij kunt zetten. Dit leidt ertoe dat u precies weet waar u aan toe bent en u de mogelijkheid heeft om de kosten en baten tegen elkaar weg te strepen. Is het in uw geval verstandig om een levensverzekering af te sluiten? Dan is het verstandig om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, om op die manier tot een goede polis te komen.