Verzekering tablet of mobiele telefoon bij aankoop nodig?

Heeft u een nieuwe tablet of een mobiele telefoon gekocht? Dan heeft u de mogelijkheid om daar een aparte verzekering voor af te sluiten. Is dat een goed idee en wat zal dat u kosten?

Waarom een verzekering?

Denk allereerst goed na over het risico dat u af wilt dekken met de verzekering en ga na in hoeverre dit daadwerkelijk onderdeel uitmaakt van de dekking die u afsluit. U kunt u bijvoorbeeld verzekeren tegen waterschade of het laten vallen van het apparaat. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om een verzekering af te sluiten tegen diefstal, aangezien het gaat om gewilde apparaten. Het is aan de andere kant verstandig om erover na te denken of u daadwerkelijk een groot risico loopt en het een verzekering voor uw telefoon of tablet waard is. Ook is het verstandig te kijken of uw tablet niet al onder de polis van uw inboedelverzekering valt, dit om te voorkomen dat u onnodig kosten maakt met een dubbele verzekering.

Wat kost een verzekering voor uw tablet?

Een verzekering voor uw mobiele telefoon of tablet kan u gemakkelijk €10 per maand kosten. De hoogte van de premie is natuurlijk sterk afhankelijk van de dekking die u wenst en het apparaat dat u aanschaft. Des te hoger de prijs van het apparaat, des te hoger de premie zal zijn die u dient te betalen. Men schat het risico op bepaalde kosten in en zal op basis daarvan bepalen wat de premie zal worden. U kunt vervolgens verzekeringen met elkaar vergelijken om tot de beste keuze te komen, of u kunt besluiten om zelf te gaan sparen voor het risico dat u loopt.

Zelf sparen voor kosten

U kunt daarnaast zelf sparen voor de kosten, waardoor u de verzekering voor uw tablet of mobiele telefoon wellicht helemaal niet nodig heeft. Probeer de premie die u anders zou betalen maandelijks opzij te zetten. Aan het eind van het jaar heeft u op die manier een mooi bedrag gespaard, waarmee u eventuele kosten voor reparaties kunt betalen. Is er geen sprake van schade of diefstal? Dan houdt u een mooi bedrag over. Over het algemeen schatten we de risico’s op schade relatief hoog in, waardoor een verzekering voor een tablet of mobiele telefoon bij aankoop lang niet altijd nodig is.