Elektrische fietsverzekering

Heeft u al een elektrische fietsverzekering afgesloten voor uw fiets? Dat is verstandig, aangezien het gaat om een kostbaar bezit, waar op verschillende manieren schade aan kan ontstaan. Houd er rekening mee dat uw fiets gestolen kan worden, maar dat dit ook kan gebeuren met losse accessoires. Daarnaast kan er sprake zijn van een beschadiging, bijvoorbeeld op het moment dat u ten val komt.

Pechhulp en premie betalen

Het is binnen de elektrische fietsverzekering van belang om onder andere na te denken over de manier waarop u de premie wilt betalen. Gaat u dat per maand doen, of heeft u voldoende kapitaal beschikbaar en kunt u dat in 1x per jaar doen? In dat laatste geval is dit over het algemeen voordeliger. U bent al vanaf een paar euro per maand verzekerd, waardoor de elektrische fietsverzekering een aantrekkelijke investering vormt. Denk bovendien na over het meeverzekeren van pechhulp, zodat u er onderweg in ieder geval nooit alleen voor komt te staan.

VerzekeraarVoordelenPremie berekenen
Als beste getest door de Consumentenbond
Dekking voor diefstal én vandalisme
Geen eigen risico bij diefstal

Meer informatie
Bereken uw premie in 1 minuut
Korting met een diefstal preventie chip
Prijsstijgingen tot maximaal 15% meeverzekerd

Meer informatie
Verzekerd alles op wielen
Direct dekking
Gratis verhaalservice bij materiële-en letselschade

Meer informatie
Géén eigen risico
Snelle reparatie in geval van schade
Verzekerd tegen diefstal en inbraak
Deze verzekering wordt niet meer gesloten door Centraal Beheer
Meer informatie
Deze verzekering wordt niet meer gesloten door Kruidvat
Meer informatie

Accessoires verzekeren en dekking tegen diefstal

De kans is groot dat u op uw elektrische fiets gebruik maakt van een aantal accessoires. Zorg ervoor dat u deze goed verzekerd, aangezien u natuurlijk te maken kunt krijgen met diefstal. Ook uw complete fiets kan gestolen worden, waardoor het verstandig is om hier een goede dekking tegen af te sluiten. Zorg er desalniettemin altijd voor dat u de fiets goed op slot zet, om dit in ieder geval zoveel mogelijk te voorkomen. Wilt u ook een verzekering tegen schade afsluiten? Zorg dan voor deze uitgebreide dekking, die verder gaat dan alleen de diefstal van de fiets.

Rechtsbijstand bij ongevallen

Tenslotte heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om verhaalrechtsbijstand af te sluiten, die van pas komt op het moment dat u te maken krijgt met een ongeval. Liet iemand zijn of haar hond loslopen en kwam u daardoor ten val, of bent u daadwerkelijk aangereden door iemand anders op de openbare weg? Dan kan de verhaalrechtsbijstand binnen de elektrische fietsverzekering ervoor zorgen dat u de schade kunt laten verhalen, zonder dat u daar zelf achteraan hoeft te gaan en moeite voor hoeft te doen.